Forside Uncategorized Vælg den rette trappe til de små i hjemmet

Vælg den rette trappe til de små i hjemmet

143
0
DEL
En lille pige der kigger ned på en trappe

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Trappen er et af de vigtigste elementer i et hjem med flere etager, men den er også et af de farligste. Hvis uheldet skulle være ude, og man falder på trappen, så kan man potentielt komme slemt til skade. Dette er især en risiko i et hjem med mindre børn. Små børn har endnu ikke så meget kontrol over deres ben og resten af deres krop, og der er derfor større chance for, at de falder. Det er dog heldigvis sådan, at man kan få installeret en ny trappe som er langt mere sikker for mindre børn.  

Den må ikke være for stejl

Jo mere stejl en trappe er, jo farligere er den at gå på. Man skal koncentrere sig meget mere for at ramme trinnet, og hvis det mislykkes, så falder man meget længere og hårdere. Med de små børns korte ben, er det desuden sværere for dem at gå fra trin til trin på en stejl trappe. Hvis trappen derimod mere plan, vil det være langt nemmere for de små.

Bløde og bredde trin

Det siger sig selv, at det er nemmere at ramme bredde trappetrin. Derfor vil små børn både have det nemmere ved at komme op og ned ad trappen, hvis trinene er bredde. Selvom det ofte måske ikke ser så smart ud med tæppe på trappetrin, så er det klogest med små børn i huset. Hvis børnene skulle falde, så er alle hårde og skarpe kanter dækket til af tæppet.

Et stabilt og børnevenligt gelænder

Enhver trappe skal have et stabilt gelænder, som man kan holde ved. For at gelænderet er børnevenligt, skal de også kunne holde fast i det, selvom de måske ikke kan nå toppen af det. Tremmerne skal altså gerne være så smalle, at en barnehånd kan holde fast omkring dem. Tremmerne må heller ikke være så langt fra hinanden, at barnet kan risikere at sidde fast imellem dem.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/boerne-portalen.dk/public_html/wp-content/themes/babybite/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

EFTERLAD ET SVAR