Forside Generelt Tag børnene med på oplevelse i Danmarks historie

Tag børnene med på oplevelse i Danmarks historie

111
0
DEL
Oplev Danmarks historie og natur på et slotsophold

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Den danske sommer slår alle rekorder, og der er ingen grund til at forlade landet for at finde sol og varme. Vælg i stedet en afslappet ferie lige her i Danmark, hvor både børn og voksne slipper for rejse-stress. Der er lidt for enhver smag i Danmark, men hvorfor ikke give børnene en introduktion til dansk natur og historie denne sommer?

Slotsophold giver adgang til natur og historie

Der findes massevis af slotte rundt om i landet, hvor I kan mærke historiens vingesus. Tag på et slotsophold og lad børnene udforske Danmarks gamle bygninger (se for eksempel dette). Der er masser af historie i de gamle slotte, og det er en spændende måde for børnene at lære på. Mange af de danske slotte ligger også i naturskønne områder ud til skov og vand.

Et slot kan i øvrigt kun kalde sig et slot, hvis det er opført som bolig for fx en konge. Det er altså ikke enhver storslået herregård, der kan prale af at være et slot. På de fleste af de danske slotte vil der på et tidspunkt i kortere eller længere perioder have boet konger, og det er næsten en stensikker vinder hos børnene.

Oplev nærområdet

På et slotsophold er i på slottet mere end en dag, så der er rig mulighed for at udforske nærområdet. Ofte gemmer meget af historien sig i naturen omkring slottet, fx i form af gamle ruiner. Mange slotte ligger også – af historiske årsager – i nærheden af Danmarks mindre byger med en gammel historie. Derfor er der som regel gode muligheder for at udforske lokalhistorien, hvis I er til den slags.

Der er dog ingen grund til at planlægge et alt for pakket program. Nyd i stedet dagene på jeres slotsophold, som helt sikkert er en mindeværdig oplevelse for hele familien. Giv plads og tid til at udforske slottet, og lad nysgerrigheden styre jer.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/boerne-portalen.dk/public_html/wp-content/themes/babybite/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

EFTERLAD ET SVAR