Forside Babyen Styrk børnenes udvikling: Motorisk legetøj er uundværligt for enhver børnefamilie

Styrk børnenes udvikling: Motorisk legetøj er uundværligt for enhver børnefamilie

508
0
DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det motoriske legetøj er uundværligt led i børnenes. Bevægelse og leg er nemlig et vigtigt  element i barnets udvikling. Det har stor betydning for barnet at bruge sin krop og sig selv både fysisk, psykisk og socialt. Barnet bliver nemlig klogere, når det bruger kroppen.

Når børn leger og oplever forskellige ting, så lærer de. De lærer at forstå tingene bedre og se dem i sammenhæng — og det hjælper dem altså med at udvikle sig til at forstå både sig selv og omverdenen bedre.

Så hvad der måske for nogle kan ses som ‘underholdning’, legen, er faktisk et utroligt vigtigt led i barnets naturlige udvikling.

Det har desuden en afgørende betydning for barnets evne til at tilegne sig ny viden. Har barnet en god motorik, vil det være langt bedre til at lære.

Hvad vil det sige at have en god motorik?

Dét at være motorisk sikker betyder, at barnet har godt styr på sine legemsdele. Barnet ved, hvor i rummet det opholder sig, hvor det er i forhold til andre børn og voksne, samt hvordan alderssvarende motoriske udfordringer klares.

Den motoriske evne er dog ikke noget, der bare kommer af sig selv. Det kræver, at barnet har de rette forudsætninger for at opnå en god motorik. Og her har du som forælder mulighed for at hjælpe til.

Det kan du blandt andet gøre med motorisk legetøj, der opfordrer til bevægelse og leg og samtidig sikrer lysten til løbende bevægelse — og dermed udvikling.

Hvilket legetøj opfordrer til motorik?

Der findes rigtig mange former for legetøj, der egner sig til at styrke børnenes motoriske evner. Generelt skal du vælge det legetøj, der passer bedst til børnenes alder. Når barnet er fyldt to år, kunne det eksempelvis være en Puky Løbecykel, som er aldeles populære for tiden.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/boerne-portalen.dk/public_html/wp-content/themes/babybite/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

EFTERLAD ET SVAR