Forside Børneværelset Sådan får du din baby til at sove trygt om natten

Sådan får du din baby til at sove trygt om natten

387
0
DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Babyer har det med at vågne op om natten og være utrygge. Det er helt normalt for babyer at vågne i løbet af natten, men det kan være rigig hårdt som forælder at skulle vågne hver nat og sikkert også flere gange i løbet af hver nat, for at trøste og få barnet til at falde i søvn igen. Der er nogle ting, du kan gøre, for at få dit barn til at sove trygt og godt om natten. Kig med nedenunder.

En fast routine er sundt for dit barn

Lad være med at lægge dit barn til at sove på forskellige tidspunkter hver dag, det er nemlig bare for uorganiseret for dit barn ikke at have en fast sengetid. Sørg i stedet for, at din får en sund aftensmad ret tidligt, syng eventuelt en sang og læg så derefter dit barn i seng. Alle sammen på bestemte tidspunkter. På den måde skaber du en fast ramme for, hvad der skal ske, og dit barn vil ikke være i tvivl. Dit barn vil vænne sig til den faste rutine og føle sig tryg ved den. Det vil i sidste ende resultere i, at dit barn kommer til at sove bedre om natten.

En god seng til barnet er vigtigt

Det er selvfølgelig et must, at dit barn få en god seng at sove i om natten. Der er mange forskellige senge, du kan vælge at købe, men hvis du er praktisk tænkende, så vælger du en tremmeseng, som i takt med dit barns vækst kan indstilles nedad, så dit barn ikke blive for høj til sengen og nemt kan kravle ud. Med de fleste tremmesenge medfølger en god madras, som passer perfekt ned i sengen, så det er nok et af de bedste køb, du kan gøre dig, hvis du står og mangler en seng til din baby, se flere tremmesenge klik her.

Et lille lys i mørket kan gøre barnet mere rolig

Babyer har det med at være utrygge, når lyset bliver slukket. De kan ikke se, hvad der foregår, og de bliver bange og har sværere ved at falde i søvn og ved at sove i en dyb søvn. En god løsning er enten at have en lille lampe stående inde på barneværelset. Det skal bare lyse svagt, så dit barn lige kan nå at ane genstande rundt omkring i rummet. En idé til en lampe kan være en form for lampe, der larmer en lille smule. På den måde vil der både være et vant lys, men også en vant lyd på værelset, når dit barn skal sove, og det kan gøre en kæmpe forskel. Genkendelige lyder skaber nemlig også ro for små børn.  


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/boerne-portalen.dk/public_html/wp-content/themes/babybite/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

EFTERLAD ET SVAR