Forside Babyen Hvad koster det at have børn?

Hvad koster det at have børn?

650
0
DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At få et barn et forbundet med mange udfordringer. Det starter en helt ny og vidunderlig tilværelse at blive forældre, men det er også en tilværelse der kræver, at man har styr på budgettet, for selvom der er der noget der hedder børnepenge (eller rent faktisk hedder den børne- og ungeydelsen), så dækker de langt fra de udgifter der er forbundet med at sætte et nyt liv til verden.

Rockwool Fonden har finansieret en større undersøgelse, omkring hvad det koster at have et barn og hvad det betyder for en families økonomi at få et barn. På hvad der kaldes laveste budget koster det typisk minimum 3000 kroner om måneden, hvilket i løbet af 18 år løber op i godt 700.000 kroner på den tid.

Disse omkostninger er naturligvis variable, og der er nogen familier der kan klare udgifterne for mindre, men størstedelen bruger langt mere end dette, og en tommelfingerregel siger, at det koster godt en million at have et barn over de første 18 år.

Der er en masse tilskud at hente, især hvis midlerne er små, men det ændrer ikke ved at det er meget dyrt at have børn. For mange trængte familier betyder det, at der skal spares på alle andre ting, hvis der skal være råd til at børnene ikke kan mærke at midlerne er begrænset. Undersøgelsen viser også, at der er mange forældre der eksempelvis sparer tandlægen væk, fordi det er en udgift, der er i den større ende, men som kan spares væk. Der er også flere der sparer på forsikringer og lignende, hvilket langt fra er hensigtsmæssigt.

Inden man beslutter sig for at få børn, er det derfor en god ide at overveje, om man har råd til at opretholde den livsstil, som man ønsker.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/boerne-portalen.dk/public_html/wp-content/themes/babybite/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

EFTERLAD ET SVAR