Forside Sundhed Børn af pyskisk syge er oversete

Børn af pyskisk syge er oversete

101
0
DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Selvom de fleste af os danskere ser Danmark som et meget lykkeligt land, og vi da også tit er at finde helt i toppen af lister over de lykkeligste lande i verden, så ulmer der en anden sandhed under overfladen. I Danmark er der nemlig også rigtig mange der lider af psykiske lidelser og depressioner.

50.000 “glemte” børn

Hvert eneste år er der omkring 200.000 danskere der er i behandling for en psykisk lidelse af den ene eller anden slags. Ud af de 200.000 har omkring hver fjerde barn eller børn, hvilket vil sige at der er minimum 50.000 børn, der lever med forældre med en psykisk lidelse.

Mens der bliver gjort meget for at behandle de psykiske lidelser, er det sværere at tage hånd om børnene. Det er heldigvis sjældent at det er nødvendigt med en indlæggelse på et bosted som dette, men det betyder også, at barnet eller børnene bliver vidne til en forældre der ikke er stabil, og hvor det samtidig kan være meget svært for kommuner og myndigheder at gøre det. Det er naturligvis ikke den bedste løsning at fjerne børn fra forældrene ( i hvert fald kun i yderste sjældne tilfælde), men samtidig er det et stort problem.

Små børn vil ikke opfatte deres forældre som værende syge, og har derfor ikke en forståelse for at deres forældre ikke opfører sig “normalt”. Derfor er der heller ikke overraskende også en langt større risiko for at disse børn selv udvikler en psykisk lidelse, og dette er naturligvis et kæmpe problem for samfundet.

Der findes muligheder gennem Psykiatrifondens samtale- og børnegrupper, og der bliver gjort en del på området. Alligevel er der med jævne mellemrum mange organisationer og fagfolk der råber vagt i gevær og ikke mener der bliver gjort nok.

Problemet er, at der ofte skal opstå et problem, før der rent faktisk bliver gjort noget, og det ikke bare sker pr automatik. Ofte er det først når barnet begynder at vise symptomer eller reaktioner, at der bliver skredet ind. Da børn er gode til at skjule problemer og vende det indad, kan der derfor også gå lang tid før det sker.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/boerne-portalen.dk/public_html/wp-content/themes/babybite/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

EFTERLAD ET SVAR